Barbara Erskine “Hay Emand”

16/53 Teema 37: Raamat, mille tegevus toimub 12.-16. sajandil
10373734_1155535591137283_3558675235019658316_n
Barbara Erskine “Hay Emand” (Varrak 700lk).
Ajakirjanik Joanna, kel seisab ees hüpnoosist artikli kirjutamine, külastab ühe tohtri kabinetti eesmärgiga kõrvalt hüpnoosiseanssi jälgida. Läheb aga nii, et laseb ka ennast hüpnotiseerida. Ta läheb 800 aastat ajas tagasi ja hakkab nägema pilte Matilda de Braose elust. Tema on Matilda, elab 12. sajandil ja näeb ning kogeb kõike, mida Matildagi – valu, armastust, sünnitusi, võitlusi. Peagi hakkab selguma, et ta pole ainus oma ringkonnas, kes sel ajal elanud on ja nüüd tagasi tulnud. Kuningas John, tema abikaasa William ja paljud teised. Nad kõik astuvad Joanna pärisellu ja vahe hüpnoosi ning elu vahel hakkab kaduma. Asi läheb ohtlikuks, inimesed valetavad ja manipuleerivad, aegajalt on tunne, et mõistus annab alla.
Kohati oli nii huvitav, et ei saanud käest ära panna, aga aegajalt mõtlesin, et miks oli vaja seda raamatut nii pikaks ajada 🙂
Aga kindlasti oskab Erskine kirjutada ülimalt põnevalt ja tema fantaasialend on mõnus ning ei jäta lugejat maha, vaid võtab teele kaasa.
Kahjuks ei ole eesti keeles rohkem kui kaks Barbara Erskine raamatut, võib ehk loota, et neid juurde tõlgitakse, sest kindlasti on nad tunduvalt huvitavamad kui nii mõnigi hetkel välja antav või letil lebav raamat.
“Kesköö – üksildane paik” oli minu jaoks põnevam raamat kui “Hay emand”, aga head ja haaravad on nad mõlemad, nii et soovitan lugeda!

Lisa kommentaar