Pehme piparkook

Olen end lisanud mitme Rootsi toidulehe FB sõbraks ja üks retsept, mis sealt silma jäi, oligi seesama pehme piparkook. Mul ei õnnestu juba aastaid poetaignast piparkookide tegemine. Mitte et tainal midagi viga oleks, lihtsalt mina ei leia aega, et koogikesi valmis teha!
Nüüd võtsin ma retsepti ette ja tegin ise.
Täitsa hea sai! Ja lõhnas üle terve maja!
Jõulude ajal ongi vist kõige paremad asjad lõhnad – kuusk, mandariinid, kardemon, nelk, kapsas 🙂

Pehme Piparkook

100gr võid
50gr suhkurt
2 muna
1dl maitsestamata jogurtit
1dl pohlamoosi
3dl jahu
1 spl kaneeli
2tl kardemoni
1tl jahvatatud nelki
1tl jahvatatud ingverit
2tl küpsetuspulbrit
natuke soola
riivsaia
terveid pohli või jõhvikaid
tuhksuhkurt

Pehme või ja suhkur tulevad omavahel vahtu hõõruda, lisada munad, jogurt, pohlamoos. Kõik see korralikult läbi kloppida. Kõik kuivained omavahel segada ja lisada ülejäänud tainale. Segada. Lisada terved pohlad või jõhvikad ja segada need õrnalt tainasse.
Kallata tainas riivsaiaga vooderdatud vormi.
Kuumutada ahi 175C peale ja lasta piparkoogil seal u. 50 min. küpseda.
Katsuda keskelt, kui on pehme, siis keerata ahi 200C peale ja küpsetada veel u. 1 minutit.
Koputada vormist välja ja lasta jahtuda.
Siis võib kaunistada pohlade või jõhvikatega ja raputada peale tuhksuhkurt.

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s