13.12 Luciapäev

Eile oli Rootsis Luciapäev.
Nii nagu ma planeerisin sel aastal kindalsti Kaneelisaiapäeval kaneelisaiu teha, nii ka Luciapäeval lussekatereid. Rootsi pühad, Rootsi saiad 🙂
Tõsi, remoni tõttu olen muutund mugavaks ja kasutasin eestimaist retsepti. Aga ühel päeval proovin ka originaali ära!
Retsepti põhi Nami-namist, mugandatud minu käe järgi:

Koostis:
5 dl piima
1 pakk kuiva pärmi
1 sl vedelat mett
1,5 dl suhkrut
0.5 g safranit
1 tl soola
2 muna
200 g võid
1 kg nisujahu

Kaunistuseks:
rosinaid

Määrimiseks:
1 muna

Valmistamine:
Esmalt pane safraniniidikesed kuumutatud piima sisse ligunema. Kui piim on veidi jahtunud, sega juurde mesi.
Sega omavahel jahu, pärm, suhkur, sool, või ja munad.
Kalla sinna juurde piim safrani ja meega.
Sõtku tainast, vajadusel (ja see vajadus tekib), lisa juurde jahu.
Lase tainal kerkida. Siis vooli ribad ja kujunda neist erineva kujuga saiakesi. Pane need ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Rosinad silmadeks ja munaga üle.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.

Imeliselt kerkisid ja jube head olid!

Selline vaheldus kokkamise näol kulus remondirallisse hädasti ära!

Advertisements

3 thoughts on “13.12 Luciapäev

  1. Oi meile pakuti ka eile safranisaiu ja saime osa Luciapäeva kontserdist! Ilus ja maitev 🙂

  2. Muhv – mulle meenus see Sinu sõit siis kui saiu tegin ja mõtlesin, et ei tea, kas saate ka neid? Vedas, et saite 🙂

    Marmelaad – jaaa, oleks tore tõesti! 😉

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s