13.12 Luciapäev

Eile oli Rootsis Luciapäev.
Nii nagu ma planeerisin sel aastal kindalsti Kaneelisaiapäeval kaneelisaiu teha, nii ka Luciapäeval lussekatereid. Rootsi pühad, Rootsi saiad 🙂
Tõsi, remoni tõttu olen muutund mugavaks ja kasutasin eestimaist retsepti. Aga ühel päeval proovin ka originaali ära!
Retsepti põhi Nami-namist, mugandatud minu käe järgi:

Koostis:
5 dl piima
1 pakk kuiva pärmi
1 sl vedelat mett
1,5 dl suhkrut
0.5 g safranit
1 tl soola
2 muna
200 g võid
1 kg nisujahu

Kaunistuseks:
rosinaid

Määrimiseks:
1 muna

Valmistamine:
Esmalt pane safraniniidikesed kuumutatud piima sisse ligunema. Kui piim on veidi jahtunud, sega juurde mesi.
Sega omavahel jahu, pärm, suhkur, sool, või ja munad.
Kalla sinna juurde piim safrani ja meega.
Sõtku tainast, vajadusel (ja see vajadus tekib), lisa juurde jahu.
Lase tainal kerkida. Siis vooli ribad ja kujunda neist erineva kujuga saiakesi. Pane need ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Rosinad silmadeks ja munaga üle.
Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.

Imeliselt kerkisid ja jube head olid!

Selline vaheldus kokkamise näol kulus remondirallisse hädasti ära!

Advertisements

3 thoughts on “13.12 Luciapäev

  1. Oi meile pakuti ka eile safranisaiu ja saime osa Luciapäeva kontserdist! Ilus ja maitev 🙂

  2. Muhv – mulle meenus see Sinu sõit siis kui saiu tegin ja mõtlesin, et ei tea, kas saate ka neid? Vedas, et saite 🙂

    Marmelaad – jaaa, oleks tore tõesti! 😉

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s